REFINAR LA RECERCA


google1.png
Consells Generals
Ja que el Google només retorna les paraules que contenen tots els mots de la vostra sol·licitud, polir i estrènyer la vostra recerca, és tan simple com afegir-hi més paraules als termes de la recerca que ja hi hagueu incorporat. D’aquesta manera, els vostres resultats contindran un subconjunt específic dels resultats "massa-extensos" retornats per primera volta.
Excloure mots
Podeu excloure un mot de la vostra recerca posant el símbol negatiu ("-") immediatament davant del terme que volgueu evitar. (Assegureu-vos d'incloure un espai davant del símbol menys.)
Recerca de frases
Amb el Google podeu cercar frases senceres afegint-hi cometes. Les paraules que hi quedin entremig ("com aquestes") apareixeran juntes en tots els documents retornats (menys aquells mots tan comuns designats com a mots d'aturada que requeriran un símbol positiu "+" -- mireu ací per detalls). Les recerques de frases utilitzant cometes són molt útils per quan s'està cercant per dites famoses i noms específics.
Certs caràcters serveixen com a connectors de frases. El Google reconeix guions, ratlles verticals, circumflexos, signes iguals, i apòstrofs com a connectadors de frases.


http://www.google.ad/intl/ca/help/refinesearch.html